„Успавана љепотица“ у недјељу пред Зворничанима

Фестивал омладинских позоришта Републике Српске, који је такмичарског карактера, биће одржан у Зворнику од 15. до 18. октобра, најавили су организатори ове манифестације. У недјељу, 16. октобра, Аматерско позориште Јован Стерија Поповић из Kотор Вароша извешће представу „Успавана љепотица“ сценаристе и редитеља Велиде Поповић. Фестивал ће бити отворен у суботу, 15. октобра, представом „Умрежи ме њежно“, сценаристе и режисера Бранкице Радоњић у извођењу Драмске сцене Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ из Прњавора.

Директор зворничког Дома омладине Ђорђе Деурић рекао је да ће представе оцјењивати жири у саставу глумац Иван Перковић, аудио-визуелни умјетник Саша Икановић и професор руског језика Мира Бошњак. Он је подсјетио да је Дом омладине у претходном периоду реализовао неколико премијера, што је, вјероватно, допринијело да Зворник ове године буде домаћин фестивала.

„Ово је дивна прилика да подигнемо ниво позоришног живота у Зворнику“, рекао је Деурић и додао да ће током четири фестивалска дана бити одиграно 10 представа, од којих три у Милићима, с тим да ће такмичарски дио бити извођен у Зворнику.

Деурић је подсјетио да овај фестивал „путује“ по Републици Српској, те да је Зворник био домаћин и 2010. године.