Усвојен буџет општине Котор Варош за 2019. годину

Данас са почетком у 10 часова одржана је 15. редовна сједница Скупштине општине Котор Варош.

Одборници Скупштине општине Котор Варош усвојили су на данашњој сједници ребаланс буџета за ову годину у износу од 14.063.000 КМ, што је за 67 одсто више од првобитног буџета од 8,4 милиона КМ.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је рекао да је ребаланс буџета предложен због повећања прихода по основу задужења општине Котор Варош путем друге емисије обвезница у износу од пет милиона КМ, али и због повећања прихода по основу реализације пројеката асфалтирања пута у Новом Селу у дужини од 600 метара и изградње обалоутврде на градском купалишту.

„Ријеч је о пројектима које заједнички реализујемо са Министарством за избјеглице и расељена лица Републике Српске и са Јавним предузећем `Воде Српске`“, истакао је Сакан.

Одборници локалног парламента су усвојили и приједлог буџета за 2019. годину у износу од 8.600.000 КМ.

Потпредсједник СО Котор Варош Раденко Чупић је буџет за наредну годину оцијенио развојним и додао да ће бити знатно више средстава за инвестиције него у претходне двије године.

Усвојен је програм о измјенама и допуни програма утрошка намјенских средстава Ватрогасног друштва за 2018. годину и извјештај о раду Комуналног предузећа /КП/ „Бобас“ за 2017. годину.

Одборници су усвојили Акциони план енергетске ефикасности општине за период 2018-2020. године и информацију о оствареним инвестицијама у прошлој години.