ВИРУС КОРОНА ПОТВРЂЕН КОД 81 ОСОБЕ У СРПСКОЈ; 1 ОСОБА ИЗ КОТОР ВАРОША

У Српској 81 нови случај вируса корона.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 544 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 81 особе у Републици Српској.

Ради се о 44 мушке и 37 женских особа, од којих је 21 млађе, 49 средње и 11 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 28 особа је из Бањалуке, по пет из Бијељине, Градишке, Источне Илиџе и Теслића, четири из Српца, по три из Мркоњић Града, Пала, Прњавора и Рибника, по двије из Источног Новог Сарајева, Лакташа, Фоче, Челинца и по једна из Добоја, Зворника, Источног Старог Града, Kотор Вароша, Модриче, Невесиња, Станара, Чајнича и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај код којег је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о мушкарцу средње животне доби из Бањалуке.

До сада је у Републици Српској потврђено 8.976 случаја вируса корона, а преминуле су укупно 294 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 5.948 особа, а тестирано је укупно 76.717 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 164, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 49, а у општим болницама 115.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3.631 особа, а надзор је завршен код 58.830 особе.