JОШ ЈЕДНА ОСОБА ЗАРАЖЕНА У КОТОР ВАРОШУ

У Српској 51 нови случај вируса корона.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 446 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 51 особе у Републици Српској.

Ради се о 31 мушкој и 20 женских особа, од којих је 12 млађе, 32 средње и седам особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, осам особа је из Бањалуке, по пет из Приједора и Фоче, четири особе су из Бијељине, по три из Гацка, Градишке, Добоја, Зворника, Новог Горажда, Прњавора и Челинца, по двије су из Вишеграда и Лакташа и по једна особа је из Брода, Kотор Вароша, Мркоњић Града и Пала.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 8.822 slučaja virusa korona, a preminule su ukupno 292 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 5.739 особа, а тестирано је укупно 75.591 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 170, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 54, а у општим болницама 116.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3.451 соба, а надзор је завршен код 54.692 особе.