Више хиљада грађана Бањалуке синоћ шетало Давидовим стазама

Дуга колона између 3000 и 4000 грађана мирно је ишла у колони Давидовим стазама. Скуп је завршен на паркингу испред Музеја савремене умјетности у центру града. Дугу колону у којој је било више хиљада Бањалучана пратила је полиција. Најављено је ново окупљање за данас у исто вријеме.

Давор Драгичевић, отац убијеног Давида Драгичевића, подсјетио је да  је јуче било девет мјесеци од убиства његовог сина.

– Ја живота немам, могу ме приводити и радити шта хоће. Адвокат Ифет Ферагет је понудио доказе и предмет ће морати бити пребачен на државно тужилаштво. Када се тај предмет ријеши ништа више неће бити исто. Ми врло добро знамо начин на који ћемо се борити са убицама Давида Драгичевића, Џенана Мемића, Николе Ђуровића и других. Зар треба да у Бањалуци стоји нови Давор Драгичевић – казао је Давор и додао.

– Ако мисле да смо овца за шутирање и клање као што су јуче мислили, вјерујте да нисмо, али то ћемо доказати својом истрајношћу и храброшћу – поручио је Драгичевић.

Како је рекао мирно и достојанствено су кренули стазама Давида.

Међутим, полиција их је окружила.

Давор је навео да је оно што се догодило јуче лично наредио Драган Лукач, министар унутрашњих послова РС.

Грађани се иронично захваљују полицији што су се и они окупили вечерас. Окупљени грађани узвикују „Ко је убио Давида“ и „Правда за Давида“.

Дуга колона грађана ишла је, како су казали, Давидовим стазама.

Тамо су кренули када су „корњаче“ на тргу упозориле да је окупљање забрањено.

Породици Драгичевић вечерас је стигла морална подршка из неколико градова Србије и БиХ. У знак солидарности с породицом Драгичевић, окупили су се грађани Београда, Сарајева. Мостара, Тузле…

(БН/Српскаинфо)