Вукановић открио идентитет полицајца који је ногама ударао старицу на Тргу Крајине у Бањалуци

Утврдили смо идентитет „мангупа“, полицајца насилника који је ногама шутирао грађане на Тргу Крајине у Бањалуци, током полицијског насиља, хапшења припаднике Групе Правда за Давида, грађана и посланика.

Према нашим информацијама ради се о Раденку Стакићу, начелнику Сектора полиције Полицијске управе Бањалука МУП-а Републике Српске.

Стакић је ногом шутирао грађане оборене на асфалт, а на снимку се види како Лукачев начелник одлази према другој особи тражећи разјарен нову жртву након што грађани вриште и траже да не удара ногом старицу. Да има бар мало правне државе Стакић би као стари повратник у чињењу кривичних дјела одавно био суспендован и не би носио и срамотио униформу Полиције Републике Српске, јер је прије 5 година био смијењен са функције начелника Полицијске станице Лазарево због злоупотребе положаја и помагања бањалучким зеленашима.

Стакић је смијењен 2013. године скупа са Гораном Гуском, шефом Криминалистичке полиције у ПС Обилићево, због веза са зеленашем Браниславом Смиљанићем званим Ћело, и другим зеленашима који су ухапшени у акцији „Кнез два“. Грађани су свједочили да су неки полицајци тражили да зеленашима дају новац, а Гуска и Стакић били су међу осумњиченим. Нажалост умјесто избацивања из МУП-а Српске Лукач је унаприједио корумпираног полицајца, који је јуче шутирао грађане желећи да докаже лојалност и оданост министру и тако даље напредује у каријери. Нико нема право да се иживљава и туче недужне грађане, и Стакић мора одмах бити суспендован и одговарати за злоупотребу овлаштења у дисциплинском поступку.

МУП Републике Српске и Драган Лукач нису одговорили ко је насилник у униформи са чиновима који ногом удара грађане на земљи, па сам покренуо истрагу и уз помоћ сарадника из Бањалуке открио идентитет насилника. Сада је на Лукачу да га под хитно суспендује и покрене поступак, како се не би изазвао револт код грађана.