Возачи, школа је за нас, опрез је за вас!

Агенција за бејбједност саобраћаја Републике Српске позива све јединице локалне самоуправе да се у складу са могућностима укључе у провођење превентивне активности под називом „Возачи, школа је за нас, опрез је за вас“, која има за циљ повећање безбједности у саобраћају.

Безбједност дјеце у саобраћају зависи од одговорности свих одраслих, било да су у питању возачи, родитељи, васпитачи, учитељи и други. Возачи нису само дужни повећати опрез у близини школа, вртића, паркова, игралишта, возити прописаном брзином, већ пратити и претпоставити дјечије поступке.

Улога локалних заједница на рјешавању проблема безбједности саобраћаја је врло важна. Треба нагласити да се двије трећине школа налази у зони улица у насељу, локалних и некатегорисаних путева, којима управљају јединице локалне самоуправе.

Активност ће се проводити у периоду од почетка нове школске године па до краја септембра, заједно са Министарством саобраћаја и веза РС, Агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске, Министарством просвјете и културе РС и Министарством унутрашњих послова Републике Српске.