Завршена ликовна колонија „Котор Варош 2022“

Јуче је у организацији ЈУ “Центар за културу, спорт и информисање“ Котор Варош и Општине Котор Варош  завршена дводневна ликовна колонија „Котор Варош 2022“.

 Колонија је  за циљ имала да подигне свијест о ликовној умјетности како у Котор Варошу тако и у околини, да код умјетника развије креативност и стваралачки дух, а умјетници су  могли између себе размијенити мишљење и искуства о радовима и сликарским техникама.

„Надамо се да ће ликовна колонија заживјети и постати један од симбола нашег града и да ће се умјетници радо одазвати нашем позиву. Ми као организатори можемо бити задовољни и срећни што смо успјешно извели овај пројекат“, истакао је Горан Чупић испред  организатора  ликовне колоније .

 У плану је и изложба радова насталих за вријеме колоније чиме ће бити обогаћен фундус которварошке Галерије.

„Планирамо да настале слике изложимо у септембру у галеријском простору которварошке кино сале на којој би се сумирали утисци и размијенила мишљења о самим радовима и ликовној колонији“, рекао је Чупић.

На ликовној колонији „Котор Варош 2022“ су учестовали: Горан Чупић, Бранко Русмир, Дајана Недић, Ивана Стаменковић, Дара Божичковић, Марија Жупљанин, Санела Поповић, Сања Маљак, Нина Драгољевић, Марија Тодоровић, Анђела Тодоровић, Дарија Дукић и Горјана Буквић.

Спонзори који су потпомогли да се организује ликовна колонија су : Хотел “Хајдучке воде”, пољопривредна апотека “Агро-Јурић”, “Јата” д.о.о., “Елинг Инжињеринг” и компанија “Блицнет”.