Вујиновић Комерц Забрђе нови владар ,,Квимпекс арене“

Екипа „Вујиновић комерц“ Забрђе тријумфовала је на јубиларном десетом издању футсал турнира на Новом Насељу савладавши у финалу на „Квимпекс арени“ састав „Ауто сервис Слога“ резултатом 4:1.

Претходно су у полуфиналу надвисили Шипражане резултатом 5:1, док су футсалери екипе „Ауто сервис Слога“ у врло узбудљивој утакмици побиједили фаворизовани сатав „Ауто сервис Џомба“ са 3:2. Треће мјесто је освојила екипа „Шипраге“, најпријатније изненађење турнира.

За најбољег голаман турнира проглашен је Милен Кутић из побједничке екипе, најбољи стријелац са седам голова је Милко Бабић (Ауто сервис Слога), док је епитет најбољег играча турнира понио члан првопласираног састава Желимир Ђукарић.

„Поносан сам на саиграче јер смо у врло јакој конкуренцији освојили прво мјесто на турниру који има десетогодишњу традицију и који је из године у годину све квалитетнији. Похвалио бих напоре организатора, јер су трудом и залагањем, уз врхунску посјету, превазишли организацију многих турнира у окружењу“, нагласио је Ђукарић.

Дипломе, медаље и новчане награде најупсјешнијим појединцима уручили су директор КП „Бобас“ Слободан Јурић, власник ауто сервиса „Еуростандард“ Славен Вучановић и власник ауто сервиса „Џомба“ Ђорђе Џомбић.

Пехаре, дипломе, медаље и новчане награде најуспјешнијим екипама уручили су начелник општине Котор Варош Зденко Сакан, замјеник начелника Младен Тривуновић и организатор турнира Милорад Савановић Круле.

Савановић је уручио и награду најперспективнијем играчу турнира на Новом Насељу, која носи назив по трагично преминулом спортском раднику Дејану Кршићу-Крши, а она је припала Бранку Ђурићу.

Поред врхунских утакмица публика је се могла освјежити уз бесплатну конзумацију пића, приређен је сјајан ватромет, а уручено је десет вриједних награда. Она највреднија, ЛЦД телевизор дар генералног спонзора „Квимпекс“ д.о.о., припала је Николини Велеушић.

Турнир који има десетогодишњу традицију ове године је окупио 34 екипе, а самим тим је и повећан наградни фонд у односу на претходна издања.

„Захвалност дугујем бројним спонзорима и људима који су препознали значај овог турнира за локалну заједницу и наше насеље, јер без њихове помоћи и подршке тешко би могли организовати један од најпосјећенијих турнира“, закључио је Савановић, „алфа и омега“ турнира.

У забавном дијелу програма наступили су локални музичари браћа Ждерић и талентована Софија Јурић.

Успјешан организатор турнира је била Јавна установа „Центар за културу, спорт и информисање“, генерални спонзор је „Квимпекс“ д.о.о., златни спонзори су Комунално предузеће „Бобас“, хотел „Хајдучке воде“, Кафе казино „Нуки“ и „Бор Петрол“. Турнир су подржали бројни привредни субјекти и појединци са подручја општине.

Резултати завршне вечери:
¼ финале
„МЗ Вагани“ – „Шипраге“ 2:2 (пеналима 3:4)
„Ауто сервис Џомба“ – „ЗР Екофас“ 4:1
„Вујиновић комерц Забрђе“ – „ГЛ Сервис“ 6:1
„Ауто сервис Слога“ – „ЗР ДМ Тим“ 6:2
½ финале
„Вујиновић комерц Забрђе“ – „Шипраге“ 5:1
„Ауто сервис Слога“ – „Ауто сервис Џомба“ 3:2
Финале
„Вујиновић комерц Забрђе“ – „Ауто сервис Слога“ 4:1