ВУКАНОВИЋ: ЗАХВАЉУЈУЋИ ДОДИКОВИМ УСТУПЦИМА БОШЊАЦИ И ХРВАТИ ДОБИЛИ КЉУЧНЕ РЕСОРЕ

Предсједник СНСД Милорада Додик је својим потписом на договор СДА, СНСД и ХДЗ БиХ око формирања Савјета министара БиХ прихватио даље европске и НАТО интеграције, и бацио под ноге све што је причао протеклих мјесеци, навео је посланик СДС у Народној скупштини Републике Српске, Небојша Вукановић, 

Он је Додиков потпис на овај договор назвао је издајом Српске и њених интереса.

„Преко ноћи су се распршиле приче о војној неутралности, блокадама, отцјепљењу и независности Српске. Додик је пристао на све уступке и понижења како би ушао у Савјет министара БиХ“, оцијенио је Вукановић.

Он је истакао захваљујући овом договору Бошњаци и Хрвати добили све кључне ресоре у будућем Савјету министара, док ће први пут „Срби имати свега два министра, и то у  најмање битним ресорима.

„Бошњаци и СДА имају посебног разлога за задовољство и славље јер ће контролисати министарства одбране, безбједности и иностраних послова. Хрвати су традиционално под своју „шапу“ ставили финансије, правду, те цивилне послове, а Срби по први пут од потписивања Дејтона 1995. године имају само два министра, и то маргиналног Министарства транспорта и телекомуникација те спољне трговине“,навео је Вукановић, алудирајући на чињеницу да ће на челу Министарства за избјеглице и расељена лица бити министар из Српске, али из реда осталих.