Завршена ликовна колонија „Котор Варош 2020“

Јуче је у организацији ЈУ “Центар за културу, спорт и информисање“ Котор Варош и Општине Котор Варош  завршена тродневна ликовна колонија „Котор Варош 2020“.

 Колонија је за циљ имала да јавности представи рад ликовних ствараласа, а и да подигне свијест о ликовној умјетности како у Котор Варошу тако и у околини.

-Надамо се да ће ликовна колонија заживјети и постати један од симбола нашег града и да ће се умјетници радо одазвати нашем позиву. Ми као организатори можемо бити задовољни и срећни што смо успјешно извели овај пројекат- истакао је Горан Чупић испред  организатора  ликовне колоније .

 У плану је и изложба радова насталих за вријеме колоније чиме ће бити обогаћен фундус которварошке Галерије.

– „Планирамо да настале слике изложимо крајем септембра у галеријском простору которварошке кино сале. Изложба ће бити продајног карактера, а приход остварени продајом слика биће искориштени за даљи развој умјетности на подручју општине Котор Варош и околине“ истакао је Чупић.

На ликовној колонији „Котор Варош 2020“ су учестовали:  Ивана Стаменковић, Елеонора Кузмић, Мухамед Хускић, Ана Борић, Екатарина Кузмић, Дајана Недић, Горан Чупић, Дара Божичковић, Ријалда Алић, Санела Поповић, Теодора Јурић, Марија Жупљанин, Милица Мијатовић и  Жељка Нарић.