Почела изградња канализационе мреже у Рипишту; ускоро асфалтирање улица на Новом насељу

Данас је у улицама Николе Пашића, Владике Николаја Велимировића и Видовданској улици у которварошком насељу Рипиште  почела изградња канализационе мреже која ће бити завршена у наредна три мјесеца.

„Реализацијом овог пројекта ријешиће се вишегодишњи проблем непостојања канализационе мреже и стварања нормалних услова за живот 65 домаћинстава овог краја“, рекао је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и додао да ће укупно бити постављено 1.300 метара канализационих цијеви.

Реализацију пројекта вриједног око 146.000 KМ у потпуности је преузело предузеће “Бобас”. Директор “Бобаса”, Слободан Јурић, испунио је  обећање  да ће радови почети у уторак тј. данас, а биће завршени половином новембра ако то буду дозвољавале временске прилике.

Комунално предузеће “Бобас”и представници општинских власти ушли су у реализацију овог пројекта након разговора са мјештанима поменутих улица у вези рјешавања деценијског проблема.

Јурић је истакао да ће цијена прикључка бити 351 KМ, а наплата ове услуге зависиће од потрошње воде. Мјештани су изразили  задовољство почетком радова и испуњењем  обећања које су им дали представници актуелне локалне власти.

“Овај пут сам ја тај који улази у пројекат, а никада се нисам прихватио нечега, а да то нисам завршио“, рекао је Јурић и додао да становници поменутих улица  могу да дођу у просторије “Бобаса” да би се информисали и изнијели сугестије у вези са пројектом.

Радове су данас обишли начелник Зденко Сакан, директор “Бобаса”, Слободан Јурић, предсједник Савјета МЗ Котор Варош, Станко Тепић и Радислав Петрушић.

Сакан је рекао да очекује да извођачи радова са којима је уговор већ потписао, почну припремне радове за асфалтирање Улице которварошке бригаде и 22 бригаде ВРС, као и Борјанске улице на Новом насељу.