Златна повеља Александру Саши Петровићу

КОТОР ВАРОШ, 24. АПРИЛА – На свечаној академији поводом Дана општине Котор Варош, општинском Златном повељом постхумно је одликован најмлађи мајор Војске Републике Српске /ВРС/ Александар Саша Петровић.

На бројним ратиштима се истицао својим јунаштвом и храброшћу, а са непуне 23 године постао је најмлађи мајор ВРС командујући чувеним Другим батаљоном 22. Пјешадијске бригаде.

Захвалницама су награђени директор фармацеутске компаније „Хемофарм“ Биљана Марковић, предсједник удружења младих „Херој“ Ђорђе Бојић, тренер карате клуба „Ипон“ Бранко Петровић, пројект официр у организацији ЦРС Горан Новковић и хуманиста Далибор Вишић.

Посебно признање за изузетан допринос у развоју општине Котор Варош добио је бивши министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш.

Награде истакнутим појединцима и колективима уручио је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан.

„Добитници општинских признања су, свако у свом времену и дјелатности, допринијели развоју наше општине и стварању њеног доброг имена и угледа у ширим оквирима“, нагласио је Сакан.

Према његовим ријечима већина зацртаних циљева и пројеката предвиђених планом капиталних инвестиција је остварена.

„Котор Варош је добио респектабилан објекат Дома здравља, ријешени су бројни инфраструктурни проблеми, ове године планирамо да завршимо изградњу водовода према Подбрђу, а имамо одличну сарадњу са страним инвеститорима који у континуитету запошљавају нове раднике и стварају услове за останак младих у овом граду“, рекао је Сакан.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић подсјетио је на чињеницу да је Котор Варош општина која је престигла предратни ниво запослености.

„Од прошлог Дана општине урађен је велики број пројеката од изузетне важности за мјештане овог краја, који су видљиви на сваком кораку“, истакао је Бореновић.

У забавном дијелу програма наступио је ансамбл „Жубор“.

Свечаној академији присуствовале су и делегације братске општине Параћин и пријатељске општине Жабаљ, те бројни гости из јавног, политичког и културног живота Републике Српске.