Злато за Ању Смиљић, бронза за Дарију Даниловић

На првенству Босне и Херцеговине за кадете, кадеткиње, млађе дјечаке и дјевојчице одржаном у суботу 05.06.2021. године у Витезу право наступа имали су џудисти који су освојили медаље на ентитенском првенству.

Ове године на првенству Босне и Херцеговине у Витезу наступило је 330 такмичара (112 кадета, 68 кадеткиња, 102 млађа дјечака и 51 млађа дјевојчица) из 40 клубова из БиХ.

Испред Џудо клба ,,МЛАДОСТ“ из Котор Вароша наступило је 6 такмичара и такмичарки а медаљз су освојили само 2.

Златну медаљз освојила је Ања Смиљић, млађа дјевојчица у категорији до 52.кг, док је бронзу освојила Дарија Даниловић, кадеткиња у категорији до 63 кг.

,,Овдје је важно истаћи да је наша најуспјешнија млађа дјевојчица Ања Смиљић наступила у категорији до 52 кг ( већој него до сада ) али је успјела да по трећи пут освоји шампионску титулу како на првенству Републике Српске тако и Босне и Херцеговине, што је за сваку похвалу, па је за очекивати да ће у и у старијим старосним групама наставити са низањем успјеха“ – рекао је тренер Џудо клуба ,,МЛАДОСТ“ Сејдо Татар.

Освајањем ове двије медаље у досадашњих седам наступа у овој години, такмичари и такмичарке нашег клуба освојили у укупно 53 медаље од чега 12 златних , 17 сребрених и 24 бронзане медаље.