29.200 KM за санацију водовода у Шипрагама

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и министар за избјегла и расељена лица Федерације БиХ Един Рамић потписали су споразум о додјели 29.200 КМ у сврху финансирања пројекта санације водовода Шипраге.

Ријеч је о пројекту који је у првој фази финансиран из буџета општине у вриједности од 40.000 КМ, а федерално Министарство за избјегла и расељена лица је обезбиједило још 29.200 КМ како би се у потпуности ријешио проблем водоснабдијевања у овој мјесној заједници.

Пројекат реконструкције водоводне мреже у Шипрагама обухвата замјену дотрајалих азбестних цијеви и постављање нових полиетиленских цијеви већег промјера.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је рекао да ће преспајањем прикључака на нови цјевовод бити омогућено квалитетно водоснабдијевање за преко 150 домаћинстава овог краја.

„Главни циљ овог пројекта је побољшање и унапређење система водоснабдијевања и смањење губитака воде у системима, а укупно ће бити замијењено 1,5 километар азбестно-цементних цијеви новим“, наласио је Сакан.