Амбасада Бугарске у БиХ донирала средства которварошком вртићу

КОТОР ВАРОШ, 27. МАЈА – Амбасада Бугарске у БиХ је у оквиру програма „Образовање за најмлађе“ обезбиједила финансијска средства у износу од 28.000 КМ за набавку намјештаја у ЈУ Дјечији вртић „Лариса Шугић“ у Котор Варошу.

Споразум о додјели неповратне помоћи потписан је између Министарства иностраних послова Републике Бугарске и општине Котор Варош, а рок за реализацију овог пројекта је осам мјесеци.

На данашњем састанку у кабинету начелника општине Котор Варош договорено је да се што прије крене у реализацију пројекта.

По ријечима начелника општине Котор Варош Зденка Сакана ово је врло значајна донација која ће подићи квалитет образовања за најмлађе суграђане.

Половина средстава је уплаћена, а други дио ће бити на рачуну за посебне намјене по одобрењу финансијског и наративног извјештаја од стране донатора. Ускоро ћемо започети поступак јавних набавки како би што прије опремили вртић“, истакао је Сакан.

Vrtic 1

Пројектом је предвиђено да се набаве гардеробери, полице за играчке и обућу, дидактички сетови намјештаја, предшколске столице, столови и дјечији кревети.

Директор которварошког вртића Младен Тепић истиче да су поједини дијелови намјештаја у вртићу дотрајали и потенцијално опасни за боравак дјеце.

Тренутно имамо 215 дјеце који су корисници вртића, од тога 159 у редовним вртићким групама и 56 дјеце у Програму припреме пред полазак дјеце у школу. Реализацијом овог пројекта значајно ћемо побољшати услове за васпитно образовни рад“, нагласио је Тепић уз захвалност Амбасади Бугарске на донацији и општини Котор Варош на сарадњи.