Бесједа свештеника Миленка Нарића о вирусу корона

Јутрос је у храму Рођења Пресвете Богородице у Kотор Варошу служена Света Литургија.

Литургију у је служио архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић.

Отац Миленко у данашњој бесједи на крају Свете Литургије поручио је да вирус корона иако највјероватније вјештачки створен и проширен са злом намјером неће поколебати вјеру нити ће удаљити вјернике од Светог причешћа.

Многи нас плаше и разни су ставови да ће се вирус проширити и на нас ако приступимо Светој чаши, ако путем исте кашичице примимо Свето причешће након некога ко је, евентуално, заражен овим вирусом. У дугој историји није никада забиљежен случај да је било ко икада заражен тако што је примио Свето причешће, па чак ни онда када је куга односила у наручје биолошке смрти хиљаде људи – рекао је отац Миленко. Свештеник је нагласио да они који долазе у цркве „у страху Божјем, у вјери и љубави“ и „апсолутно слободно без икакве присиле, повезују причешћем Христово тјело и крв“, односно хљебом и вином које им свештеник ставља у уста, добијају „лијек бесмртности, опраштање гријехова и вјечни живот“.

За преко 2000 година није забиљежен НИ ЈЕДАН случај заразе од светог причешћа, а причешћивали су се вјерници и за вријеме куге која је много опаснија била од коронавируса! Kолико би свештеника онда умрло од причешћа, јер свештеник након причешћа искористи преостали садржај из путира. 

Међутим, стварност показује сасвим друго. Велики број њих доживљава дубоку старост и умире од болести које нису заразне. У просјеку свештеници су дуговјечни људи. А, тако је било и у старије доба кад су, прије увођења кашичице, сви вјерни, причешћујући се, пили из истог путира – рекао је отац Миленко.

Па ако ћете за истину провјеравали су многи невјерници да ли имају неке бактерије или вируси на кашичици послије причешћа. И ништа.

Било је доста истраживања на ову тему чак и од енглеза, њемаца и американаца. Они то научно не могу да објасне.

На крају своје бесједе отац Миленко је поручио свим вјерницима ,,да ако се нема вјере у Христа, Свето причешће је потпуно бесмислено”.