Предузимају се све потребне превентивне мјере

Чланови општинског Штаба за ванредне ситуације су у сталном контакту и континуирано прате ситуацију у вези са појавом вируса корона, те предузимају потребне мјере превенције у сарадњи са Домом здравља „Свети Пантелејмон“, Министарством здравља и социјалне заштите Републике Српске и Институтом за јавно здравство РС.

Начелник општине Котор Варош и командант Штаба за ванредне ситуације Зденко Сакан истиче да је на подручју општине ситуација стабилна и да нема мјеста за панику.

Поводом тренутне епидемиолошке ситуације предузели смо све потребне превентивне мјере, посветивши посебну пажњу одржавању општег хигијенског стања. Упутили смо допис свим привредним субјектима и јавним установама, које су већ извршиле дезинфекцију властитих просторија“, рекао је Сакан и додао да се редовно и детаљно одржава хигијена у Дому здравља и Дјечијем вртићу.

Такође, упућен је допис правним лицима, предузетницима и физичким лицима који обављају пословну дјелатност да континуирано спроводе препоручене мјере Института за јавно здравство РС у погледу дезинфекције властитих објеката, површина и средстава јавног превоза.

Радници Комуналног предузећа „Бобас“ ће у току вечери и сутрашњег дана појачати активности на чишћењу градских улица и контејнера.

За сада сви привредни субјекти несметано одвијају процес рада уз повећане мјере хигијене радних просторија, опреме и запослених лица, а Јавне установе и предузећа су обезбиједиле довољне количине хигијенских средстава неопходних за провођење хигијенске заштите“, поручио је Сакан.

У понедјељак са почетком у 10.00 часова биће одржана редовна сједница општинског Штаба за ванредне ситуације, када ће бити анализирано тренутно стање на подручју општине у вези са вирусом корона.

Из Дома здравља још једном подсјећају да су особе, које су у протеклих 14 дана боравиле у земљама зараженим вирусом, обавезне да се телефонским путем јаве у Дом здравља на бројеве: 051 785 506 (радним даном до 15.00 часова) и на број 051 785 704 (поподне и викендом).