ДВИЈЕ МЕДАЉЕ СТИГЛЕ У КОТОР ВАРОШ

На овогодошњем првенству БиХ за сениоре и сениорке одржаном 20.03.2021 године у Лукавцу код Тузле учествовало је укупно 120 џудиста и џудисткињи, што је за 7 више него на прошлогодишњем првенству које је било одржано у Витезу.

У стартној групи полетера и полетерки наступило је 132 такмичара. Право наступа имали су такмичари и такмичарке који су се квалификовали на ентитенским првенствима, а ове године то право су остварили џудисти из 36 клубова Босне и Херцеговине.

Испред нашег клуба наступило је троје такмичара Марић Сара у категорији сениорки, Борислав Богданић у категорији сениора и Вишњић Ивона у категорији полетерки. Наши представници освојили су двије медаље и то сребрену и бронзану. Сара је освојила бронзану у категорији сениорки , док је Борислав узео сребрену медаљу у категорији сениора.

Сара је једна од наших најбољих такмичарки у женској конкуренцији а о њеном спортском квалитету указују и резултати које остварује из године у годину. Она је јуниорка, али осваја и висока мјеста у категорији млађих сениорки и сениорки.

,,На овом такмичењу је водила против вишеструке шампионке Републике Српске у овој категорији Јелене Арнаутовић, али је у току борбе дошло до повриједе десног кољена па је изгубила ову борбу. Међутим и поред озбиљне повреде наставила је такмичење остваривиши још једну побједу и један пораз те је заузела треће мјесто“ – истакао је тренер клуба Сејдо Татар.

,,Одмах послије такмичења по доласку у Котор Варош, примљена је у хитну а затим упућена у Бања Луку гдје јој је извршена имобилизација ноге“-рекао је тренер Сејдо.

,,Вишњић Ивона је изгубила већ у првој борби а у наредној (репасажној) такође те је остала без медаље. Остварени резултати наших такмичара, њихова упорност и залагање су вриједни дивљења, па као тренер сам веома задовољан и поносан“– истакао је тренер клуба Сејдо Татар.

Сари желимо што бржи опоравак и много медаља на будућим такмичењима.