Котор Варош: Велики успјех чланова ПД „Механизам“

Тринаесточлана експедиција Планинарског друштва „Механизам“ Котор Варош вратила се са десетодневног похода у току којег су освојили највиши врх Балкана Мусалу (2925 м), највиши врх Олимпа – Митикас (2917 м) и врх планине Ниџа – Кајмакчалан (2521 м).

Освајање три врха са преко 2500 метара надморске висине представља велики успјех планинара, који заслужују честитке становника наше општине и шире.

У експедицији коју је предводио предсједник Планинарског друштва „Механизам“ Петар Тривуновић учествовали су: Мирослав Ламешић, Сњежана Ноемер, Алексеј Товиловић, Снежана Поповић, Никола Бунић, Бошко Трифуновић, Тина Ђекановић, Невен Радић, Срђан Шаиновић, Даниел Илић, Витомир Поповић и Милана Марковић, која је у току похода прославила 18-ти рођендан.

По ријечима Тривуновића успјешном походу су допринијели добра организација и опрема, као и позитивна енергија. Посебан осјећај и понос је успон на Кајмакчалан, који је познат као поприште жестоких борби на Солунском фронту током Првог свјетског рата. Остала је у сјећању и посјета српском војничком  гробљу Зејтинлик.

-Ово је највећи колективни успјех ПД „Механизам“, круна нашег 10-годишњег рада. Ове године је планиран завршетак прве фазе реконструкције планинарског дома у Грабовачкој ријеци у којем ће бити организована планнарско еколошка школа. Овом приликом позивам которварошке привреднике и све људе добре воље да својим прилозима помогну санацију дома – истакао је Тривуновић.

Д.Керезовић