Ministar zdravlja u posjeti kotorvaroškom Domu zdravlja

Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, danas će posjetiti Dom zdravlja “Sveti Pantelejmon” u Kotor Varošu povodom završetka rekonstrukcije i reorganizacije objekta ove zdravstvene ustanove.

Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS najavljeno je da će Bogdanić stići u Kotor Varoš u 14.00 časova i razgovarati sa menadžmentom Doma zdravlja.

Komisija za prijem objekta koja je obišla zgradu i pregledala obavljene radove konstatovala je da je sanacija objekta Doma zdravlja uspješno privredena kraju. Komisija koja je bila sastavljena od predstavnika Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, opštine Kotor Varoš i Doma zdravlja utvrdila je da je sve proteklo po planu, da je objekat urađen po projektu, da su radovi završeni u roku i na visokom nivou kvaliteta i prema opisu koje je propisalo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite.

Sanacija je podrazumijevala izvođenje niza građevinskih radova. Zamijenjena je krovna konstrukcija i krovni pokrivač, fasadna stolarija, urađena nova termo-fasada i fasada i sanirani sanitarni čvorovi i cijevi za centralno grijanje.

Ugovor za sanaciju bio je vrijedan 354.693 KM, a dio je projekta “Jačanje zdravstvenog sektora” koji je finansiran iz kredita Svjetske banke i Razvojne banke Savjeta Evrope uz učešće opštine od 30 odsto.