МЈЕСНА ЗАЈЕДНИЦА МАСЛОВАРЕ ПОКРЕНУЛА ИНИЦИЈАТИВУ ЗА ОСНИВАЊЕ ВРТИЋА

На Форуму грађана МЗ Масловаре који је одржан 31.01.2021. године препознат је проблем недостатка васпитно-образовне установе за „чување дјеце“ у предшколском узрасту у Мјесној заједници Масловаре и да запослени родитељи из Масловара одвозе дјецу до вртића у Котор Варошу.

 Због тога су у Савјету мјесне заједница Масловаре одлучили да покрену пројекат оснивања Дјечијег вртића у Масловарама. „У том циљу је потребно истражити све услове, потребе и могућности за његову бржу реализацију, од прикладног простора до довољног броја дјеце и заинтересованих родитеља. Све оне родитеље који имају дјецу узраста од 1 до 6 година, а користили би услуге вртића, позивамо да се пријаве попуњавајући упитник за родитеље у Мјесном уреду Масловаре или код предсједника Савјета МЗ, како би знали има ли довољно дјеце и заинтересованих родитеља“ – објавили су на званичној страници Савјета мјесне заједнице додавши да су контактирали и ЈУ Дјечији вртић „Лариса Шугић“ у Котор Варош који је изразио спремност за помоћ у реализацији пројекта уколико се испуне сви предуслови.

 „Реализацијом овог пројекта би се стварали предуслови за останак народа на својим огњиштима. По окончању ове кампање јавност ће бити обавијештена о резултатима истраживања, плановима и корацима за реализацију овог пројекта“ – написали су у свом обавјештењу на страници Савјета мјесне заједнице Масловаре.