Раденко Чупић постао народни посланик

Полагањем свечане заклетве на почетка јучерашње сједнице Народне скупштине РС Раденко Чупић из Kотор Вароша започео је мандат као посланик ПДП-а.

Посланички мандат Чупићу донио је његов страначки колега из Бањалуке Драшко Станивуковић који је побиједио у трци за градоначелника. Kако би Станивуковић преузео нову дужност морао је да се одрекне посланичког мандата, а први на листи кандидата ПДП-а у изборној јединици три који на општим изборима 2018. године нису успјели да се изборе за фотељу у парламенту је Чупић. Повлачењем Станивуковића он ће се у Kлубу посланика ПДП-а придружити Игору Црнатку и Јелени Тривић који су мандате освојили у изборној јединици три.

„Јуче сам положио заклетву први пут као народни посланик. Јесте да у Народну скупштину РС улазим на пола мандата, али ћу се трудити да радом учиним добре ствари за Kотор Варош чије грађане представљам, али и да поставим темеље за још један мандат“, рекао је Чупић.

Ветеран которварошког ПДП-а има успјешну политичку каријеру на локалном нивоу. Био је начелник општине Kотор Варош, замјеник начелника, а у прошлом мандату потпредсједник Скупштине општине.

Kотор Варош у Народној скупштини РС представља и Недељко Гламочак из СДС-а.