„Сим техник“ улаже милион евра у нову опрему

Руководство Фабрике машинских производа “Сим техник” из Котор Вароша планира да до средине ове године уложи око милион евра за набавку савремене опреме високог квалитета за израду машинских дијелова.

Предузеће “Сим техник” основано је 2007. године и тренутно запошљава 230 радника. Недавно је стављен у функцију нови производни погон који се простире на површини од три хиљаде метара квадратних, а у току је изградња нове хале за складиштење робе на површини од 600 метара квадратних.

Директор фирме Иво Марић истиче да су константна улагања неопходна да би задржали имиџ поузданог партнера за све кориснике услуга.

Наше предузеће је, уз још неколико привредних субјеката, заслужно што је Котор Варош једна од ријетких општина у БиХ са суфицитом у извозу. Почетком године смо запослили 15 нових радника, уложили смо знатна средства у нову опрему, а имамо потребу да запослимо још 15 радника до средине ове године“, каже Марић.

Своје производе пласирају на њемачко тржиште, а главни купци су “Бош”, “Ина Шефлер група” и многи други.

„Предузеће је конципирано на изради машинских дијелова у појединачној и малосеријској производњи. Током пословања спроводе се високи захтјеви квалитета, уз примјену знања у свим фазама процеса рада“, наглашава Марић.

У “Сим технику” посебну пажњу посвећују ангажовању стручног кадра који се перманентно усавршава, а добра искуства имају са ученицима Средњошколског центра у Котор Варошу који редовно долазе на праксу.

Потенцијални партнери из иностранства ће лакше успоставити сарадњу са нашим предузећем уколико виде са каквим стручним кадром располажемо“, каже Марић.