У Котор Варошу обиљежена крсна слава Борачке организације

Обиљежавање крсне славе Борачке организације Републике Српске Светог великомученика Димитрија, почело је јутрос у Котор Варошу светом литугријом у храму Рођења Пресвете Богородице и полагањем вијенаца на централно спомен-обиљежје на коме су уписана имена погинулих бораца у посљедњем одбрамбено-отаџбинском рату.

„Данас је прилика да се сјетимо наших погинулих бораца, њихове жртве коју су уложили за стварање Републике Српске и да им се поклонимо. Хвала свима који су одвојили своје вријеме и испоштовали данашњи дан и дошли да положимо вијенце на спомен-обиљежје у знак сјећања на наше хероје“, рекао је предсједник општинске  Борачке организације Котор Варош Госто Тривуновић.

Обиљежавање крсне славе Борачке организације настављено је славским ручком у просторијама општинске Борачке организације у Котор Варошу, гдје су поред припадника Борачке организације присуствовати и представници општине Котор Варош и  других јавних институција.

Свети Димитрије мироточиви сматра се заштитником града Солуна у Грчкој, а у народу се назива Митровдан. Овај дан је познат и по томе што су се хајдуци тада растајали да би презимили зиму и поново се састајали о Ђурђевдану.