Двојица Которварошана кренула пјешке до манастира Острог

Драган Тривуновић из Котор Вароша и Бојан Петрушић из Масловара кренули су данас, након благослова у Храму Рођења Пресвете Богородице, на ходочашће дуго 400 километара до манастира Острог како би се поклонили моштима Светог Василија Острошког.

Тривуновић и Петрушић би на Острог требали да стигну 29. септембра.

Они су на пут до једног од најпознатијих манастира кренули из дворишта Храма Рођења Пресвете Богородице и уз благослов которварошког протонамјесника Дамира Врховца. Претходно су се поклонили моштима Светог епископа Платона бањалучког.

„Испуњени духом православља на далек и тежак пут према манастиру Острог кренули смо са жељом да добијемо благодат и осјећај среће и духовног задовољства када се будемо поклонили моштима Светог Василија Острошког. Вјерујем да ме очекује јединствен осјећај и надам се да ћу се наредних година опет одлучити на овако нешто“, истакао је Петрушић.

Двојица ходочасника захвалила су начелнику општине Котор Варош Зденку Сакану који је данас организовао пријем за њих.

Тривуновић, којем је ово треће пјешачење на Острог, рекао је да је вјерник од малена, да пости сваки пост и редовно се причешћује.

,,Ово ходочашће је за мене духовни изазов и пјешачићемо заједно за здравље наших породица, нашег суграђанина Блажена Савановића и Невесињца Марка Вујовића“, поручио је Тривуновић.

Двојица ходочасника дневно ће у просјеку прелазити око 50 километара, а углавном ће спавати у шатору.

Сакан је рекао да се нада да ће испунити свој циљ, а уједно учинити много на промоцији локалне заједнице.